Fransk tjej valde Islam

MashAllah! En ny syster! Alhamdulillah (Tack till Gud)


En jude som konverterade till Islam

Alhamdulillah! Det är lätt att acceptera sanningen!


Brittisk syster som konverterat till Islam

Alhamdulillah! Tack till Gud!


Busta Rhymes is a Muslim and talks about Islam

MashAllah! Så många som konverterar till Islam...


En svensk syster har konverterat till Islam

MashAllah så underbart, en ny SVENSK muslim! Någon som funderar på att konvertera till Islam? KOMMENTERA!
Mitt nästa inlägg kommer att handla just om ATT KONVERTERA TILL ISLAM.


Tolv bevis på att Muhammad (savs) är en Sann Profet

Mina bröder och systrar överallt! Denna uppsats skriver jag inte till anhängare av Islam, som det kanske låter, utan snarare till varje man och kvinna på hela jorden. Jag ber Allah att Han underlättar att denna uppsats når varje öra, faller ner under varjes ögon, och blir förstådd av varje hjärta... Muhammad, sonen till Abdullah, är Allah's Profet och den sista Budbärare skickad av Allah till Jordens invånare. Mina bröder och systrar överallt! Ni ska veta att Budbäraren Muhammad (frid vare med honom), sonen till Abdullah, är Allah's Budbärare på riktigt. Bevisen till att han är profet är överflödande. Bara en hedning, som anser sig själv som högmodig, kan förneka dessa tecken.

Bland dessa bevis:

  1. Muhammad (frid vare med honom) var illitererat uppvuxen, kunde varken läsa eller skriva, och förblev sådan till sin död. Bland sitt folk var han känd som uppriktig och trovärdig. Innan han började ta emot uppenbarelser hade han varken kunskap om religion eller andra tidigare budskap. Så här levde han sina första fyrtio år. Uppenbarelse kom sedan till Muhammad med Koranen som vi nu håller i våra händer. Den här Koranen nämnde de flesta berättelser som fanns i de förra skrifterna, och beskrev dessa händelser med yppersta detalj som om han bevittnade dem. Dessa berättelser var precis samma som de som då fanns i Tora, nerskickade till Moses, och i Evangelierna, nerskickade till Jesus. Varken Judar eller Kristna kunde tro på något av det han sade.

  2. Muhammad (frid vare med honom) förutsade också allting som skulle inträffa honom och hans samhälle efter honom, gällande segern, avlägsnandet av Chosroes (den kungliga titeln för de Zoroasterska kungarna av Persien) tyranniska rike och Caesar, och att religionen Islam skulle upprättas över hela jorden. Dessa händelser inträffade exakt som Muhammad förutsade, som han läste framtiden ur en öppen bok.

  3. Muhammad (frid vare med honom) kom också med en Arabisk Koran som är spetsen för vältalighet och klarhet. Koranen utmanade dessa vältalande och flytande Araber på denna tid, som i början trodde honom, att ta fram en enda kapitel som Koranen. Dessa Araber hade inte en chans. Ända fram till idag har ingen vågat påstå att ha lyckats sätta ihop ord som eller ens i närheten är i ordning, elegans, skönhet och glans som den Lysande Koranen.

  4. Den Ädla Profetens liv var ett utmärkt exempel på hur man ska vara uppriktig, barmhärtig, medlidsam, sannfärdig, modig, generös, avlägsen från all ondska, och asketisk i alla världsliga saker, medan man strävar efter belöningen i livet efter detta. Dessutom var han, i alla dessa handlingar, alltid uppmärksam och rädd för Allah.

  5. Allah ingöt stark kärlek för Muhammad (fred vare med honom) i hjärtan av de troende och de som träffade honom. Denna kärlek nådde en så hög grad att hans kamrater villigt skulle offra sig själva eller deras mamma eller pappa, för honom. De som tror på Muhammad idag, hedrar och ärar honom. Alla de som tror på honom skulle ge bort sina familjer och sina rikedomar bara för att se honom, även om det bara skulle vara en gång.

  6. Historien har inte bevarat någon persons biografi på samma vis som biografin om profeten Muhammads, som är den mest inflytelserika personen i hela historien. Innan visste man inte om någon i hela världen som på varje morgon och kväll, och många gånger under hela dagen, finns i hjärnor på dem som tror på honom. Genom att komma ihåg honom kommer människor att hälsa på honom och be Allah att välsigna honom. De gör detta av hela sitt hjärta och sann kärlek till honom.

  7. Det har heller inte funnits någonsin någon man som fortfarande följs av de som tror på honom. De som tror på Muhammad (frid vare med honom) renar sig själva (genom tvagning och rituell tvättning) på det sätt som han renade sig själv, och man håller troget fast vid hans vanor av hur man äter, dricker och klär sig.

    I alla livets aspekter, håller de troende stenhårt på det som Muhammad lärde dem och på den bana som han reste under sitt liv.

    Under alla generationer, från hans till idag, har de troende hållit ett starkt band till den Ädla Profetens lära. Somliga har kommit till en så hög grad att de önskar att följa Profetens väg i alla sina personliga ting angående det som Allah inte har sökt i dyrkan. Några kommer till exempel bara att äta den mat eller bära de specifika kläder som Profeten tyckte om.

    Alla de som tror på Muhammad repeterar de lovord av Allah, speciella böner, och åkallan som han sa under alla sina handlingar om dagen och natten, som: vad han sa när han hälsade på folk, när han steg in och ut ur huset, när han gick in och ut ur moskén, när han steg in och ut ur badrummet, när han lade sig för att sova och när han vaknade, när han iakttog fullmånen, när han observerade nya frukter på träd, att äta, att dricka, att klä sig, att rida, att resa och komma tillbaks, osv.

    Alla de som tror på Muhammad utför böner, fastar, ger allmosor, och gör pilgrimsfärd så som Profeten Muhammad (frid vare med honom) lärde ut och själv gjorde.

    Allt detta tillåter de troende att leva varje aspekt av sina liv med Profeten som exempel, som om han stod framför dem så att de kunde följa allt han gjorde.

  8. Det har aldrig varit och kommer aldrig att finnas någon man som har fått så mycket kärlek, respekt, ära och lydnad, i både stora som små saker, som den Nobla Profeten.

  9. Sedan honom har alla individer från olika raser, färger och folk följt honom. Många av hans följeslagare var innan Kristna, Judar, hedningar, avgudadyrkare eller utan religion. Bland de som valde att följa honom fanns de som var kända sitt goda omdöme, visdom, reflektering och förutseende. De valde att följa den Nobla Profeten efter att ha bevittnat tecken av hans sannfärdighet och tecken av hans mirakel. De valde inte att följa Muhammad genom tvång eller att följa sin mammas och pappas vägar.

    Tvärtemot, de som valde att följa Profeten (frid vare med honom) valde att följa honom under tiden då Islam var svag, då det fanns få muslimer och då de förföljdes. De flesta av anhängarna följde inte Profeten (frid vare med honom) för att skaffa sig materiella förmåner. Dessa anhängare har istället lidit enorma skador och plågor till följd av deras religion. Trots dessa skador och plågor vände de inte ryggen till religionen.

    Mina bröder! Allt detta antyder klart till vem som helst med något besittande sinne, att denna Profet var sann och verkligen Allahs budbärare och att han inte bara påstod att han var profet eller talade om Allah utan kunskap.

  10. Med allt detta kom Muhammad med en underbar religion i sin trovärdiga och legala mask. Muhammad beskriver Allah med kvaliteter av fullständig perfektion. Varken filosofer eller de visa kunde någonsin beskriva Allah så. Det är faktiskt otroligt att föreställa sig att vilken mänsklig hjärna som helst kan tänka ut en existerande varelse som innehar så perfekta förmågor som kunskap och storlek; Vem har tagit fram hela skapelsen; Vem har omgett allting i universumet, stort som litet; och Vem har den allra högsta graden av barmhärtighet.

    Människan har inte heller förmågan att grunda ett perfekt lag grundad på rättvisa, likhet, nåd och objektivitet för att mänsklig aktivitet på jorden som lagarna vilka Muhammad (fred vare med honom) kom med till alla tänkbara aktiviteter som t ex: köpande och säljande, äktenskap och skilsmässa, hyrande, vittnesmål, vård och alla andra överenskommelser som är nödvändiga för att upprätthålla liv och civilisation på jorden.

  11. Det är omöjligt att någon person tänker ut visdomar, moraler, bra beteende och adlighet till karaktär såsom denna ärofulla Profet (frid vare med honom) kom med.

    Genom ett fullt och komplett beteende spred Muhammad en undervisning beträffande karaktär och beteende gentemot ens föräldrar, släktingar, vänner, familj, mänskligheten, djur, växter och livlösa objekt. Det är omöjligt för en människa att själv få en uppfattning av hela denna lära eller att komma med en liknande.

  12. Allt detta antyder tydligt att denna Budbärare inte kom med en religion som han hittade på, utan det är en lära och inspiration som han tog emot från Honom som skapade jorden och de höga himlarna ovan och som skapade denna universum i sitt mirakulösa arkitektur och fullkomlighet.

  13. Den legala och trovärdiga masken av religionen som Profeten Muhammad (fred vare med honom) kom med påminner om ingenjörskonst av himlarna och jorden. Allt pekar tydligt på att Han som har skapat himlarna och jorden är Han som har sänt ner denna stora lag hederliga religionen. Den grad av denna oefterhärmliga Gudomliga Lag som var nerskickad till Muhammad är samma som graden av det gudomliga skapandet av himlarna och jorden. Så som mänskligheten inte kan skapa det här universumet, på samma sätt kan mänskligheten inte komma med en lag som Allahs lag som Han sände ner till Hans tjänare och budbärare Muhammad (fred vare med honom).

SVAR TILL "REPLICANT"

Hej!

Jag hoppas att DU mår bra?  (för det verka inte så:()

Jag undrar varför du besöker min blogg och skriver påhittade saker, du attackerar vår kära Profet Muhammed (savs) och kallar muslimer för pedofiler! Inte nog med all påhittad skit som du kommer med utan du KALLAR MUSLIMER ÄCKLIGA OCH BER OSS LÄMMNA SVERIGE (ert land säger du)

Sverige styrs av demokrati och vi blev mottagna att bosätta i detta land. Dessutom har du svenskar som konverterat till Islam (Alhamdulillah, Tack till Gud!) Som jag sa FOLKVALD STYRE som gav oss uppehållstillstånd. DU och SÅNNA SOM DU är som VIRUS!  Du är skamm för ditt eget folk, du är ett virus som försöker sprida sig och smutsa ner andra människor.

Du är en individ fylld med hat som är ute efter bråk och du tror att jag ska svara med samma metod! Men NEJ, jag sjukner inte så lågt som du gör!  DU FÅR GÄRNA LÄSA OM ERA BISKOPAR OCH PRÄSTER SOM UTNYTTJAR SMÅBARN SEXUELLET SEDAN KAN DU ÅTERVÄNDA MED EN KOMMENTAR! DU HITTAR INTE EN IMAM (MUSLIMSK PRÄST) SOM UTNYTTARJ BARN PÅ NÅGOT SÄTT, KNAPPAST SEXUELLT!

VILL INTE DÖMMA UT DIG OCH BRÅKA EFTERSOM DU KANSKE ÅNGRAR DIG OCH SÄGER TROBEKÄNELSEN OCH BLIR FÖRLÅTEN FÖR ALLA FEL OCH MISSTAG DU GJORT.


FÖR MER INFORMATION OM ISLAM OCH FRÅGOR KAN DU ÅTERKOMMA TILL MIN BLOGG!




MED VÄNLIG HÄLSNING

MUSLIM

Denna dikt visar oss vårt tillstånd idag!



Varning - Only For Adults

Innan jag börjar skriva, så vill jag gärna min bror att du ser till att rummet där du befinner dig är tomt. Att ingen ser dig.
Det är mycket viktigt att du är säker på dörren är stängd.


Kolla igen.


Är du klar? Är du beredd?

Jag vill fråga dig, svara för Allahs skull, varför har du stängt dörren? Är du rädd att någon från din familj ser dig medan du ser på dessa skamlösa hemsidor som finns på nätet? Är du rädd att någon upptäcker denna skamfläck som finns i din personlighet och skämmer ut dig?

Min bror:Vet du att du inte är själv nu! Ta en titt på din högra sida och din vänstra sida, vet du att det finns två änglar som vakar över dig och antecknar och ser allt du gör? Vet du att ditt rum nu är fyllt med Shayatin [Djävular]? Den ena gången viskar dem till dig och uppmuntrar dig att fortsätta och den andra så hånar dem och gör narr av dig. Vet du att Han som skapade dina lemmar och kroppsdelar ser dig NU medan du använder de gåvor du fått av Honom i synd?

Jag vet, många otrygga känslor kommer ut från ditt hjärta medan du gör denna förfärliga handlig, du är inte nöjd med vad du gör. Eller hur?

Min bror:Fruktar du Allah eller människor? Har du inte läst vad Allah säger: "SÄG till de troende männen att de skall sänka blicken och lägga band på sin sinnlighet; det leder till större renhet i deras liv. Allah är underrättad om vad de gör."
[An-Nur 23:31]
Så varför fortsätter du?

Min bror:Du har kämpat och ansträngt dig att söka och skriva dessa ord i alla sökmotorer:

Sex - sex movies - sex photos -

Men nu plötsligt har du hamnat i denna blogg. Och mellan dina händer har du detta meddelande. Är detta en slump? Nej, Allah har väglett dig hit till denna blogg och genom den varnar Allah dig. Han ger dig en sista varning så du kan sluta med denna synd och återvända till Honom. Du måste rädda dig själv. Antigen så struntar du i detta meddelande du läser och fortsätter eller stoppar synderna! Men.
Då måste du garantera dig själv att du kommer att leva tills du slutar med denna skamfläck i ditt liv. Och du måste garantera dig att Allah inte kommer att förlama dig medan du ser vad du ser på skärmen!
Du ska veta att detta meddelande kommer vittna emot dig på domedagen, nu när du har läst den.

Min älskade bror: En av dina bröder i synd dog medan han utförde denna handling av skam. Efter att hans familj hade slagit in dörren såg dem deras "ärade" son ligga naken på golvet med skamlösa tidningar bredvid hans halvt ruttna kropp.
Önskar du till dig själv en sådan död?

Du kan säga, Allahs Nåd är mäktigare än allt annat och man kan fortfarande göra Tawbah och ångra sig över ens fel. Sedan är ju detta inte precis Zina [otukt] och alla göra detta och och och . . .

Allt detta är råd från Shaytan. Och man brukar säga:
"Titta inte på hur liten synden är, utan se på hur mäktig den du syndar mot är."

Min bror:Detta korta meddelande kommer från ett hjärta av en bror till dig, en bror i Islam. Jag önskar att detta meddelande hamnar i ditt hjärta och kastar ut Shaytan därifrån. Min bror, det finns ingen lycka i synd och inte heller lättnad. Bara ånger, bekymmer och oro, eller hur?

Du är en förödmjukad slav åt dina luster, begär och impulser.
Se till att ställa dig upp och krossa dessa kedjor som drar dig till synd. Krossa dem genom lydnad till Din Skapare.
Genom att vara bland de rättfärdiga av Allahs älskade tjänare. Beväpna dig med, du'a, stark vilja och Imaan.
Det räcker egentligen för dig att veta att Allah blir väldigt glad av att du ångrar dig och återvänder till Hans Nåd. Älskar du inte Allah? Varför syndar du mot Allah när du älskar Honom?

Min bror:Hur ska man sluta? Efter att du har lämnat synden och återvänt till Allahs Nåd så är det du'a som gäller för dig. Be Allah att Han ska se till att dina lemmar och kroppsdelar endast används i Hans dyrkan och under Hans välbehag. Be Allah att Han ska sända soldater av Hans soldater till dig så dem kan hjälpa och underlätta för dig din seger över din lust.
Säg till Allah: "Allah, min Herre, min Skapare, jag klagar över mina svagheter och Du ya Allah är Den som är Starkare Alltid..." Berätta för Allah dina problem i din bön... berätta att du är svag. Det finns ingen vilja eller styrka som går igenom utan Allahs vilja min bror. La Hawla Wa La Quwatta Illa Bellah.

Slutligen min älskade bror: Glöm inte mig i din du'a, kanske Allah genom mig väglett dig. Var du med en orsak till att någon annan lämnar synden!
Älskar dig för Allahs skull.


Läs inte denna berättelse!

Mina älskade syskon ... nu direkt från inledningen så säger jag till dig ... läs inte denna berättelse.....

En ung kille berättar vad han har bevittnat själv:
Vi var tre stycken vänner ... det vi hade gemensamt var skämt, upptåg och trams! Nej, förresten vi var fyra ... för att Shaytan var alltid den fjärde ... vi brukade gå och plocka upp tjejer som var lätt tillgängliga och lösaktiga ... vi talade med en tunga av honung framför dem ... vi förförde dem till olika åkerfält långt utanför stan ... och där spårar vi ur och blir dem värsta av vilda djur ... riktiga rävar ... vi gav inte efter när vi hörde deras rop om hjälp ... eftersom våra hjärtan hade förlorat liv och våra känslor var döda!!!

På detta sätt var våra nätter och dagar på åkerfälten ... i våra bilar ... vid olika hamnplatser!!!

Tills dagen kom, den dagen jag aldrig kommer att glömma!!!
[Du är väldigt envis som fortsätter läsa detta...]

Vi åkte som vanlig till åkerfältet och allt var i sin "ordning".
Alla hade med sig varsin offer och den förbannade drycken var klar och beredd för att klunkas ...
Men vi glömde en sak ... och det var maten ... efter en kort diskussion så gick en av med bilen för att köpa mat till kvällen. Klockan var då cirka 18:00.

Han åkte och var borta flera timmar utan att höra av sig ... och vid cirka 22:00 började jag oroa mig för honom ... så jag tog min bil och körde iväg
för att leta efter honom ... sedan såg jag vid sidan vägen massa olika eldsvådor!!!!!

När jag körde fram mot dem såg jag att det var min väns bil som var upptänd ... och elden hade livnärt sig på bilen ... bilen låg vänd åt en sida ... jag sprang ut som en galning för att försöka få ut honom ur den förbrända bilen ... jag hamnade i chocktillstånd när jag såg att halva hans kropp hade blivit kol helt och hållet.

Men han var fortfarande vid liv, jag drog honom ur bilen och la honom på marken ... efter få minuter öppnade han sina ögon och tittade på mig och sa med en väldigt skakig och darrig röst ... elden ... elden

Jag bestämde mig då för att lyfta honom till min bil och ta honom så snabbt det går till sjukhuset ... men han utbrast med en gråtande röst:
Det är ingen idé ...


Jag kom aldrig fram till sjukhuset ... mina tårar dränkte mig medan jag såg på vän framför mig dö ...
Plötsligt hörde jag honom skrika:
Vad ska jag säga till honom .. vad ska jag säga till honom?
Jag såg på honom med en oroande blick och frågade: Vem är han?
Han svarade tillbaka med en röst som kom från en djup brunn: ALLAH ...
Jag kände mig skräckslagen ... denna skräck genomsyrade hela min kropp och alla mina känslor ...

Plötsligt utbrast han vad som var hans sista skrik och andades ur hans sista andetag från denna värld ......

Dagarna gick ... jag fick inte ur mig bilden av min avlidna skrikande vän medan han brann och sa: Vad ska jag säga till honom .. vad ska jag säga till honom?
Denna tanke vägrade att lämna mig, jag såg mig själv bli frågad: Och jag? Vad ska jag säga till Honom?Medan tårarna från ingenstans började dränka mig kände jag en känsla som jag aldrig tidigare har upplevt ...

Vid samma tidpunkt hörde jag böneutroparen kalla människorna till bön, morgonbönen, fajr.
Allahu Akbar ... jag fick en känsla att ropet var just till mig, ropet var till mig, lämna den mörka tiden och ge en chans till ljuset ... ropet kallade på mig ... till vägen av vägledning och ljus ... så jag gick och duschade, gjorde wudu och tvättade bort all smuts från de skamlösa handlingar jag hade begått ... dessa handlingar som jag hade sjunkit i de föregående åren ... och jag gick för att be ... och från den dagen har jag inte missat en enda obligatorisk bön ...

Jag varnar er från att hamna i synder ... det kunde ha varit du i bilen? Du ska vara glad att Allah visar dig exempel och inte gör ett exempel för andra av dig.
Denna bror som återberättade historien är överlycklig att Allah valde att vägleda honom ... men fortfarande är han rädd att inte kunna svara på frågan:"Vad ska man säga till Allah?"

Kanske du har ett tillräckligt svar?

Muslimanska muska imena! DOSTA NEMUSLIMANSKI IMENA MUSLIMANIMA!

A

ABAZ (ar)-lav,veoma namrsten. .......
ABDULLAH (ar)-Allahov rob,sluga,i sva slicna imena koja pocinju sa "Abdul..."oznacavaju Allahove robove
ABID (ar) pobozan

ADEM (st.hebr.)-zemlja,zemni prah
ADIL (ar)pravedan,posten,cist
ADNAN (ar)-ime legendarnog praoca Arapa

AGAN (izv.od turc. aga)-zapovjednik,veleposjednik,gazda

AHMED (ar)-veoma pohvaljen,nejpohvaljeniji

AJDIN (tur)-sjajan,svijetao,jasan,sretan

AJNUR (tur-ar)-mjesecev sjaj,svjetlost

AKIF (ar)povucen,samotanprivrzen,marljiv

ALADIN,ALDIN (ar)-uzvisenost,slava vjere

ALIJA,AGANALAGA (ar)-visok,prvorazredan,izvrstan,odlican,plemenit

ALEM (ar)-velikan,glavni,putokaz,zastava

ALIM (ar0-naucnik,koji je obrazovan

ALMAS (ar)-dijamant,almas,dragi kamen

ALMIR (ar)-zapovjednik,princ,vladar

AMAR (ar)-cvijece i zelenilo,zivot,ljubav,dar i kultura

AMEL (ar)-rad,aktivnost,djelo

AMIR (ar)-zapovjednik,naredbodavac,ukucanin,napredan,bujan

ARIF (ar)-razborit,ostar,poznat,upucen

ARSLAN(ar)-lav,heroj,junak

ASAD (ar)-najsretniji,najuspjesniji

ASIF (ar)-tuzan,osjetljiv,koji se cesto kaje

ASIM (ar)zastitnik,branilac,koji svoju neporocnost cuva

ATIF (ar)-milostiv,saosjecajan

ATIK (ar)-plemenit,pusta na slobodu

AZAM (ar)-najveci ,najznacajniji

AZIM (ar)-onaj koji odlucuje

AZAUDIN (ar)-utjeha vjere,strpljivost u vjeri

B

BADEM (per)-drvo i plod iz porodice ruza

BAHRIJA (ar)-pomorac,mornar

BAHRUDIN (ar)-onaj cije je znanje o vjeri veliko poput mora

BAJAZIT (ar)-Jezidov otac,otac onoga koji se povecava,raste

BAJRAM (tur. i per.)-Ovo ime bi se davalo djetetu koje se rodi na te praznike

BAKIR (ar)-ranoranilac,proucavalac,ostar

BEKIR,BECIR , (ar),-ranoranilac

BEDRUDIN,(ar)-punilo vjere

BERIZ,(ar)-jasan,istaknut,ugledan

BESIM,(ar)-nasmijan,veseo

BESIR,(ar)-donosilac radosne vijesti

BILAL,(ar),svjez,zdrav

BURHAN,(ar)-dokaz

CAMIL,CAZIM,CEMAL,KEMAL,CERIM,(ar)-potpunost,savrsenost,zrelost

D

DERVIS (per.)-skroman i pobozan covjek

DILAVER (per.)-hrabar,vrijedan,odvazan

DILBER (per.)-drazestan,dragi,voljen

Dz

DZAFER,(ar)-rijecica,potok

DZANAN,(per.)-voljen,ljubljen,drag

DZENAN,(ar.)-srce,dusa

DZEMAL,(ar),-ljepota,lijepo ponasanje

DZEMALUDIN,(ar)-ljepota vjere

DZEMIL,(ar.)lijep,krasan ,ljubak

DZEVAD,(ar)-darezljiv,velikodusan,plemenit

DZEVDET,(ar),dobrota,izvrsnost,djelotvornost,

E

EDBER (ar)--najcvrsci,najsnazniji,jedar

EDHEM (ar.)-crn,vran,crnkast

EDIB (ar.)-odgojen,vaspitan,uljudan,obrazovan

EDIN (ar)-vjera ,religija , autoritet

EJUB (star.Hebr.)-koji se kaje,progonjen

EKREM (ar)-najplemenitiji,najpostovaniji,najugledniji

ELMEDIN (ar)-zaduzen,duznik

ELVEDIN (ar)-dar,poklon,dobrocinstvo vjere

EMIN (ar)-miran,siguran,pouzdan,cestit.

EMIR (ar)-zapovjednik,princ,vladar

ENES (ar)-druzevan,prijazan,ljubazan

ENVER (ar)-lijep,sjajan,blistav,jasan

ESAD (ar.)-najsretniji,najuspjesniji

ESREF (ar)-najugledniji

EZHER (ar)-covjek blistava lica,

F

FADIL,FAZLIJA (ar.)-izvrstan,odlican,zasluzan,istaknut

FAHIM (ar)-koji razumije-shvata

FAHIR,FAHRO,FAHRUDIN (ar)-ponosan,gord,hvalisav

FAHRET (ar)-ponos,slava,cast

FAIK (ar)-nadmocan,superioran

FARIS (ar.)-jahac,konjanik,vitez

FARUK (ar)-koji zna razlikovati istinu od lazi

FEHAD (ar.)-dreser,vlasnik geoparda

FEJSAL (ar)-sudac,vladar,britka sablja

FEJZO (ar)-Allahova milost,darezljivost

. FERHAD (ar.)-koji pobjedjuje,bistar

FERHAT (ar.)-radost,veselje

FERID (ar.)-posebno nadaren,jedinstven,neuporediv

FETAH (ar.)zavojevac,sudac

FIKRET (ar)-misao,ideja,,pojam,utisak

FUAD (ar.)srce,um,razum,duh,dusa.

G

GALIB (ar)-koji savladjuje,dominantan

GANIJA (ar.)-bogat,imucan

H

HABIB (ar.)-drag,voljen,ljubimac

HAFIZ (ar.)-koji citav Kur`an zna napamet,zastitnik

HAIM (ar,)-ludo zaljubljen

HAJDAR (ar)-lav

HAJRO,HAJRUDIN (ar.)-dobrotvoran,izvrstan u vjeri,sreca vjere

HAKIJA (ar)-istinit,strog

HAKIM (ar.)-sudac,guverner,odlucan

HALID (ar)-trajan,krepak,snazan,cio.

HALIL (ar)-vjeran prijatelj,srce,koplje,sablja

HALIM (ar)-blag,strpljiv,pazljiv,obazriv

HAMDIJA,HAMED-(ar).-hvaljen,pohvaljen

HAMID (ar.)-koji hvali i zahvaljuje

HAMZA (ar.)-lav HARIS (ar.)oprezan,budan,cuvar,nadzornik

HASAN (ar)lijep,ljubak,krasan,izvrstan

HASIB (ar)-cijenjen,postovan,uvazen,ugledan

HASIM (ar)-onaj koji drobi,mrvi hljeb

HAZIM (ar.)odlucan,cvrst,energican

HIDAJET (ar.)-pravi put

HIKMET (ar.)-mudrost,filozofija

HILMIJA (ar)-blag,obazriv,strpljiv

HUREM (per.)-veseo,raspolozen

HUSEIN (ar.)-ljepuskast,ljubak

HUSNIJA (ar.)-lijep,izvrstan,dobar

HUSREF (Per.)-vladar,car.

I

IBRAHIM (ar.)-otac naroda,mnostva

IDRIS (ar.)-pronicatelj,apokalipticar

IRFAN (ar.)-priznanje,znanje,spoznaja

ISMAIL (ar.)-Bog cuje,uslisao je

ISMET (ar.)-negrijesenje,ocuvanost,neporocnost,nevinost

IZET (ar.)-moc,sila,ugled,utjecaj

IZUDIN (ar.)-snaga,slava,ugled vjere

J

JAKUB (st.hebre.)-onaj koji je vezan uz Boga

JASMIN (per.)-Jasmin,mirisna biljka

JASAR (tur.)-koji privredjuje

JUNUZ (st.hebr.)-onaj koji rastuzuje,koji je tuzan

JUSUF (st,hebr.)-ozalosceni,ucvjeljeni.

K

KABIR (ar)-velik,ogroman,vazan

KADIR (ar.)-koji je sposoban

KADRIJA (ar)-sposoban,vrijedan,predodredjen

KASEM (ar)-zakletva,prisega

KASIM (ar.)-djelitelj,rasporedjivac,planer

KEMAL (ar)potpunost,savrsenost,zrelost

KENAN (ar.)skriven,zaklonjen,udobno smjesten

KERIM (ar.)plemenit,velikodusan,srdacan,

L

LATIF (ar.)-fin,njezan,blag

LUTFIJA,(ar.)njeznost,finoca,dobrota,

M

MAHIR (ar)-vjest,okretan,spretan

MAHMUD (ar.)-pohvaljen,hvale vrijedan

MAHSUD (ar.)-onaj kome zavide

MAID (ar.)- kojisenjise,povija,ljulja

MALIK(Ar.)vlasnik,posjednik,imalac

MEHMED,MEHMEDALIJA... MEHMUDALIJA,MUHAMED (ar)-mnogo hvaljen,dostojan hvale,slavljen

MENSUR, (ar)-pobjednicki,pobjedonosan

MERDAN (per.)-hrabar,odvazan,plemenit

MERDZAN (ar.)-crvena zlatva,korali,biseri

MERSAD (ar.)-plemenit,osmatracnica

MESUD (ar.)sretan ,blazen , uspjesan

MEVLUDIN (Ar.)-prijatelj,pomagac,pristalica

MIDHAT (ar,.)-pohvalno djelo,pohvala

MIRALEM (ar.)-zapovjednik na zemlji

MIRZA,MIRSAD (ar.)-princ,pisar,sekretar,obrazovan

MUAMER (Ar.)-dugovjecan,koji dugo zivi

MUFID (ar.)-koristan,unosan , probitacan

MUGDIM,MUKDIM (ar.)-Hrabar,smion,poduzetan

MUHAREM (ar.)-zasticen,nepovrediv,sacuvan

MUHIB (ar.)-koji voli,ljubitelj

MULAIM (ar.)-podesan,zgodan,povoljan

MUMIN (ar.)-vjernik

MUNEVER (Ar.)-sjajan,svetao,osvjetljen

MUNIB (ar.)-pokajnik ,koji se kaje

MUNIR (ar.)-sjajan,svetao

MURAT (ar.)-pozeljan,namjeravan,ono sto se zeli.

MURADIF (ar.)-partner,saputnik

MURIZ,MURIS (ar.)onaj koji nesto ostavlja u naslijedje

MUSA (st.hebr.)-onaj koji pluta,po vodi

MUSAFIR (ar.)-putnik,gost

MUSTAFA (ar.)-odabran , odlikovan

MUVEDET (ar.)-ljubav,naklonost

MUZAFER (ar.)-koji uspijeva,pobjedonosan,

N

NABIT (ar.)-koji raste ,mlad, svjez

NADIM (ar.)pokajnik

NAFIZ (Ar.)-prodoran,djelotvoran

NAIL (ar.)-dar,poklon,milost

NAIM (ar.)-mekan,njezan

NAMIK (ar.)-koji ukrasava,lijepo pise

NASER (ar.)-pomagac,zastitnik

NASIF (ar,)-sluga,posluzitelj

NASIRUDIN (ar.)-pomagac za vjeru

NAZIF (ar.)-cist , uredan

NAZIM (ar,)-priredjivac,organizator,pisac

NAZMIJA (ar.)-poetican,pjesnicki

NEDIM (ar.)-prisni prijatelj

NEDZAD (ar.)-spas,izbavljenje,sigurnost

NEDZIB (ar.)-plemenitog roda

NEDZVET (ar.)-sigurnost,sloboda

NEFIS (ar.)-skup , dragocjen ,trazen

NEHRUDIN (ar.)-korito vjere

NERMIN (ar.)-hrabar ,junak ,

vitez NESIB (ar.)-sreca ,sudbina

NESIM (ar.)-povjetarac,vjetric

NEVZET (per.)-novorodjence

NEVRES (per.)-mlad,svjez

NEZIR (ar0-opominjac , opomena

NIHAD (ar.)-karakter,narav,priroda

NIJAZ (perz.)-Zelja,molba,obecanje,poklon

NURIJA,NURUDIN (ar.)-svijetaoblistav

NUSRET (ar.)pomoc,pobjeda,

O

OMER (ar.)-etimologija nejasna

ORHAN (tur.)-car utvrdjenja

OSMAN (ar.)-zmija,zmijce mladunce

R

RAGIB (ar.)-koji zudi,cezne

RAHIM (ar.)-koji je milostiv,sazaljiv

RAHMAN (ar.)-premilostiv

RAIF (ar.)-samilostan,blag,dobrocudan

RAMADAN (ar.)-Ramazan

RAMIZ (ar.)-okretan,figurativno se izrazava

RASIM (ar.)-pisar,biljeznik,crtac

RASID (ar.)-na pravome putu,pravovjeran,razborit

REDZEP (ar.)-redzeb,(sedmi mjesec)

REDZA (ar.)-nada,ocekivanje

REDZIB (ar.)-koji uvazava-postuje

REFIK (ar.)-pratilac,saputnik,prijatelj

REIF (ar.)-milostiv,blag,dobrodusan

REJHAN (ar.)-mirisna biljka

REMZIJA (ar.)-figurativan,simbolican

RESAD (ar.)-ispravnost,razboritost,spoznaja

REUF (ar.)-milostan,saosjecajan,blag

REZAK (ar.)-hranitelj,opskrbljivac

RIFAT (ar.)-visok polozaj , visost

RIJAD (ar.)-vjezbanje,treniranje

RUSTEM, perz.)-jak,snazan,korpulentan

RUZDIJA (ar.)-razborit,pravilan,ispravan

S

SABAHUDIN (ar.)-zora,osvit vjere

SABIT (ar.)-cvrst,jak,stabilan

SABRIJA (ar.)-strpljivost,suzdrzavanje

SADIK (ar.)-iskren,istinit,vjeran

SAFET (ar.)-najbolji dio,elita ,jezgro, srz, bit

SAHIB (Ar.)-kolega,prijatelj,vlasnik

SAID (ar.)gospodar,glavar , koji obecava srecu

SAKIB (ar.)-prodoran,pronicav,ostar,cuven,poznat

SALIM,SALEM (ar.)-zdrav,citav,potpun,pravilan

SALIH (ar.)-dobar,cestit,uredan,bogobojazan

SAMED (ar.)-prvak,koji podnosi glad i zedj

SAMIR (ar.)-sagovornik ,vecernji zabavljac,sijeldjija

SEAD (ar.)-sreca,dobar predznak,uspjeh

SEDAD (ar.)-ispravan,tacan

SEFER (ar.)-put,putovanje,zora

SEID (ar.)-sretan,blazen,uspjesan

SEJFUDIN (ar.)-mac vjere,sablja.

SELIM (ar.)-zdrav,nepovrijedjen

SELVET (ar.)-utjeha,mir,zabava

SEMIN (ar.)-skupocjen,vrijedan,dragocjen

SEMIR (ar.)-koji se nocu zabavlja ,nocobdija

SENAD (ar.)-oslonac,potporanj,stup

SIDIK (ar.)-veoma iskren,pouzdan,istinoljubiv,pravedan

SIFET (ar.)-svojstvo,osobina

SINAN (ar.)-snaga,moc,sila

SUAD (ar.)-sretan,koji ima srece

SULEJMAN (ar.)-mudrac,miroljubiv,

š

SABAN (ar.)-osmi mjesec

SACIR (ar.)-koji se Allahu cesto zahvaljuje

SAHIN (perz.)-soko

SEFIK (ar.)-saosjecajan,brizljiv ,njezan

SEFKET (ar.)-samilost,brizljivost,njeznost

SEMSO ,SEMSUDIN (ar.)-suncevo svjetlo,zlato

SERIF (ar.)-ugledan,cestit,slavan,plemenit

SEVAl (ar.)-deveti mjesec

SUKRIJA (ar.)-koji se zahvaljuje,blagodaran

T

TAHIR (ar.)-cist,neporocan,nevin

TAIB (ar.)-pokajnik ,koji se kaje

TARIK (ar.)-koji kuca,udara,zvijezda Danica

TEUFIK (ar.)-pomoc od Allaha,

U

UZEJIR (st.hebr.)-pomoc

V

VAHDET (ar.)-biti jedan ,sam,samostalnost

VAHID (ar.)-jedinstven,neuporediv

VASIL (ar.)-koji spaja,povezuje

VEDAD (ar,)-ljubav,naklonost,prijateljstvo

VEHAB (ar.)-koji mnogo poklanja

VEHBIJA (ar.)-nadaren,darovit,talentovan

VEHID (ar.)-jedinac sin,jedinstven,usamljen

VELIJA (ar.)-prijatelj,pristalica,ucenik

VILDAN (ar.)-novorodzencad,djeca,djecaci

Z

ZAFER (ar.)-pobjeda,trijumf

ZAHIR (ar.)-vidljiv,ispoljava osjecaje,ocit

ZAID (ar.)-koji se povecava,raste

ZAIM (ar,)-vodja,starjesina,predvodnik

ZAKIR (ar.)-onaj koji se sjeca

ZARIF (ar.)lijep.ljubak,okretan,dosjetljiv,pametan

ZEHRUDIN (ar.)-cvijece vjere

ZEJNUDIN (ar.)-ukras,nakit vjere

ZEKERIJAH (ar.)-onaj koji se sjeca Boga

ZIJAD (ar.)-mnogo,iznad svega,suvise

ZIKRET (ar.)-uspomena,sjecanje,slav


Profetens moral

Allah säger i Koranen "I Guds sändebud har ni ett gott föredöme för alla som [med bävan och hop] ser fram emot [mötet med] Gud och den Yttersta dagen och som ständigt har Gud för ögonen" [Koranen 33:21]


Vad är kärlek och glädje i livet?

Den här korta filmen (1min 42sek) ger dig alla svar!


Ingen sömn inatt!

Snart är det dags för salah fajr och jag har inte hunnit sova en sekund:) Kom hem sent från Halmstad och sen var det dawa som gällde, fram tills nu. Det var en undebar dag idag i Halmstad. SubhanAllah kad vidis istinske mumine inshAllah iman ti se ojaca. Elhamdulillah det finns muslimer i Sverige, elhamdulillah och antalet öker för varje dag som går ELHAMDULILLAH! 

EsselamuAlejkum

Har du problem med att sluta röka?


> Vet du att en människa dör vart trettonde sekund pga rökning?

> Inte nog att du skadar din hälsa genom rökning  utan du bränner upp 882 000 kr om du röker en ask dagligen i 50 år!

> I världen investeras det hundratals miljoner på olika kampanjer för att minska rökning, men tyvär så ökar rökningen hela tiden! 


VAD SÄGER ISLAM OM RÖKNING?


Titta på filmen så får du svar.





KOMMENTERA GÄRNA! BERÄTTA OM VIDEON HAR PÅVEKRAT DIG PÅ NÅGOT SÄTT. OM DU SOM RÖKER FUNDERAR DU PÅ ATT SLUTA? NÅGON SOM VET DEFINITIVT ATT HAN/HON SLUTAR RÖKA PGA ATT ISLAM FÖRBJUDER RÖKNING (HARAM!!!)??? BERÄTTA ALLT JAG ÄR NYFIKEN:)


Godhet mot föräldrar


För mig personligen är mina föräldrar det värdefullaste jag har och jag älskar de mer än mig själv. Visst kan även de göra fel ibland, vilken människa gör inte fel, men man ska ha tålamod och respektera dem alltid. Det finns en hel del barn som bråkar med sina föräldrar och inte nog med det utan de misshadlar dem och i värsta fall dödar de sina kära föräldrar. Audubillah!

Här kan ni se en kort film  "Godhet mot föräldrar" som är SVENSK-TEXTAD! Texten går snabbt ibland men PAUSA gärna för att hinna läsa allt!






HAR NI LÄRT ER NÅGONTING NYTT EFTER ATT NI TITTAT PÅ FILMEN? KOMMENTERA GÄRNA!

PROTESTERA MOT ISRAELS MASSMORD I GAZA!


KLICKA PÅ DENNA LÄNK:
         http://islamguiden.com/protester/gaza/gaza_sve.html



Allt DU behöver göra är att skriva är ett namn, e-mail och klicka på "SKICKA"
Tar max 30 sekunder att gör medan belöningen hos Allah swt kommer vara stor!
Det är det minsta vi kan göra för Gazas barn som blir brutalt mördade!


En av de bästa Nasheed på bosniska


Ilahija "Halali mi brate moj" (for Palestina)




Visa att DU bryr dig! Protestera!

Till ledarna och medlemmarn i Europeiska Unionen!

Stoppa massmorden i Gaza nu!!!


På följande länk kan du skicka ett protestbrev till medlemmarna i Europeiska Unionen:

http://islamguiden.com/protester/gaza/gaza_sve.html


Allt DU behöver göra är att skriva är ett namn, e-mail och klicka på "SKICKA"
Tar max 30 sekunder att gör medan belöningen hos Allah swt kommer vara stor!
Det är det minsta vi kan göra för Gazas barn som blir brutalt mördade!


När du fyller i formuläret så skickas i väg ett protestbrev med följande innehåll, fast på engelsk, till ledarna och medlemmarn i Europeiska Unionen:

Till Europiska Unionens medlemmar och ledare:
Vi, medborgare i den Europeiska Unionen, vill uttrycka vår ilska och vårt missnöje med den roll våra ledare spelar i det som händer i Gaza nu och vad som har pågått i decennier med krigsbrott och massmord. Vi vill säga till er att er nuvarande inställning inte representerar de lagar och principer som medborgarna i Europeiska Unionen står för. Den är inte heller i enlighet med mänskliga rättigheter i ett samhälle där alla har rätt till ett fredligt och värdgt liv och där alla har rätt till att få sina behov av utbildning och medicin tillgodosedda.

Er svaga roll vid belägningen av Gaza spelade en stor roll för dödandet av kvinnor och barn i Gaza .och även för förstörandet av skolor, sjukhus, moskéer och universitet i Gaza I er roll som stormakt i den politiska världen kräver vi att ni, som våra valda representanter ska agera mot massdödandet och morden på det palestinska folket. Vi begär också att ni ska kräva ett omedelbart eld upphör, reträtt av de israelska soldaterna, stopp för belägringen av Gaza och att ni ska .sända medicinsk och annan livsnödvändig hjälp till de drabbade i Gaza Vi väntar på er reaktion mot dödandet av 700 människor och 3000 sårade, de flesta av dem var kvinnor och barn.

På följande länk kan du skicka ett protestbrev till medlemmarna i Europeiska Unionen:

http://islamguiden.com/protester/gaza/gaza_sve.html




Döda palestiner läggs på hög nu






Döda palestiner läggs på hög nu eftersom det är fullt på Gazas begravningsplats. De tvingas öppna gammla gravar och sedan stjälpa ner fler lika i varje grav. Man hinner inte äns begrava alla lik pga Israels oavbrutna attacker.
Den svåraste uppgiften för de som ansvarar för begravningen är att begrava små barn. Hittills har cirka 270 barn dödats i kriget.

Så här sa begravningshuvudmannen Mohamad Qteifan till Expressen:

"Mitt hjärta blöder när jag ska begrava små barn, särskilt de som är oidentifierade på grund av de svåra brännskador de har fått. I går begravde jag två små pojkar - deras kroppar var mycket stela, så jag var tvungen att bryta deras händer för att begrava dem."

Han visade sin sorg och bad att Gud skulle förbanna världens orättvisa presidenter och kungar, det är de som vill att Gazaborna ska slaktas.


EN BILD SÄGER MER ÄN TUSEN ORD!!!

Varför mördas de?   

Har de gjort någonting?

Har någon rätt att ta deras liv?


EN BILD SÄGER MER ÄN TUSEN ORD!!!

































Tror ni att de är skyldiga till någonting? 

HUR MÅNGA SKA MÖRDAS INNAN NÅGON SÄTTER STOP FÖR ISRAELS TERROR??? 


O Ummete, i mi smo TVOJA djeca!

O Ummete, i mi smo TVOJA djeca!


Naši glasovi su nejaki, iznemogli od poziva za pomoć;

Možda ih ne čujete od detonacija granata i pucnjave koja je postala naša svakodnevnica;

Možda nemate vremena da gledate naše patnje i boli;

Možda ste se umorili gledajući kako svakog dana i noći gine sve više i više moje male braće i sestara...

O Allahu, zato podižem svoje iznemogle ručice Tebi, Ti me čuješ, Ti me vidiš!

O Allahu, mi nemamo više ni očeva ni majki da se brinu o nama, ali se nadamo da u ovom Ummetu ima još onih koji nas smatraju svojom djecom;

Pa Te molim, o Allahu, podsjeti ih na nas;

Možda među njima ima još onih čija će srca zadrhtati kad vide naše suze bola;

Možda će neko od njih doći da nas izbavi iz ovog grada, iz ovog pakla u kom vidimo samo krv oko sebe, čujemo samo jauke i plač...

O muslimani, i mi smo VAŠA djeca!

Koliko nas još treba da bude ubijeno prije nego se Ummet odazove?!





Även djur har rättigheter i Islam

Även djur har rättigheter i Islam



Sheikh Ibn 'Uthaymîn
Makârim al-Akhlâq, sidan 46.
publicerad 01.01.2007



Från det bästa av uppförande tillhör mild mot både människor som djur under ditt förmyndarskap. Att vara ödmjuk gentemot människor under ditt förmyndarskap är att föda dem som du föder dig själv, att klä dem som du klär dig själv och inte belasta de med det som du själv inte klarar av.

Och att vara mild med djur i din ägo, inklusive de som används för ridning eller mjölkning: Varje enstaka djur skiljer sig i förhållande till vad du behöver dem till. Under vintertid placerar du dem på en varm plats om de inte klarar kylan, och under sommaren i på en sval plats om de inte tål värmen, samt att ge dem mat och dryck om de inte kan ta hand om sig själva. Om djuren är sådana som används för transport av människor eller gods, skall man inte överbelasta dem med det som de inte kan bära.

Detta indikerar på Shari'ahns fullkomlighet, och den har inte utelämnat något, inte ens varelserna. Istället har den tilldelat dem deras rättigheter.


Gazas barn dör, Israels terror fortsätter!

Det spelar ingen roll ifall barn, kvinnor och äldre människor dödas av Israels "MODIGA" soldater? Jag blir besviken på omvärlden och på de människor som kan göra mycket för Gazas invånare genom att BARA HÖJJA RÖSTEN men INTE GÖR DET!!!!!!! Varför, varför varför gör ingen någonting? Varför tillåter de Israel att utföra dessa attacker?

Jag fäller en tår  medans jag skriver detta, det känns som inte länge sedan (1992-1995) serberna dödade 250 000 bosnier under det hemska kriget, 250 000 CIVILA!!!!

Hur länge har Israels terror pågått? När ska världen säga ifrån och inte TILLÅTA dem att terrorisera de förtryckta palestinierna?

Hur länge till ska de lida? Hur många barn till ska dödas innan någon sätter stopp för Isarels terror?


En norsk läkar som befinner sig i Gaza sade att det var också viktigt att informera världen om att det är civila som dödas:

"Jag tror att det är viktigt att det kommer ut att propagandan om att de endast dödar en massa galna terrorister och Hamas-folk inte stämmer. De dödar civila palestinier här. Kvinnor och barn, säger Erik Fosse. "


Läs mer om det på:     http://www.aftonbladet.se/nyheter/article4134807.ab



VILL PÅMINNA ALLA GODA MÄNNISKOR, ALLA SOM TROR PÅ GUD OCH RÄTTVISA ATT DE INTE FÅR GLÖMMA GAZAS INVÅNARE I SINA BÖNER!!!

OM VI INTE KAN GÖRA NÅGONTING FÖR PALESTINAS BEFOLKNING SÅ KAN VI ALLTD BE EN BÖN TILL GUD ATT HAN HJÄLPER DE FÖRTRYCKTA PALESTINIERNA OCH ATT DET ORÄTTVISA KRIGET STOPPAS GENAST!

YA ALLAH HJÄLP GAZAS BEFOLKNING!

RSS 2.0