Är man muslim om man inte ber?

Assalamu Alaykum!

En muslim får inte lämna bönen för något i hela världen! En sjuk person kan lämna fastan medan man är sjuk och om man friskar till kan man ta igen den missade dagen eller så matar man en fattig person för varje dag man hoppat över fastan. Samma sak gäller inte för BÖNEN utan det finns regler:

Man ber normalt 5  gånger om dag om man inte är jättesjuk. 

Är man sjuk och kan inte stå då kan man sitta ner och be stittande.

Kan man inte sitta heller då kan man be liggande!

OM EN SJUK PERSON INTE FÅR LÄMNA BÖNEN ELLER HOPPA ÖVER DEN HUR KAN DU STRUNTA I DEN ELLER HOPPA ÖVER DEN?

al-Miswar bin Makhramah sade:

"Efter att ´Umar (radhiya Allâhu ´anh) hade blivit knivhuggen, kom Ibn ´Abbâs in till honom. På morgonen väckte de honom och sade: "Bönen! Bönen!" Då sade han: "Ja. Den som inte förrättar bönen har ingen Islâm." Sedan gick han ut medan blodet forsade."


Om Umar ra (En av proftens savs bästa vänner och Islams andra ledare (khalifa) efter att Muhamed savs och Abu Bakr dog) inte fick hoppa över eller lämmna bönen då han var knivhuggen, vem får då lämmna bönen och av vilken anledning?? 

Svaret är enkelt INGEN får lämmna bönen oavsett vad!!!!



  En sann muslim ber 5 gånger per dag...! Nu finns det säkert  "muslimer" dzahil (de okunniga) som säger det är inte sant,  att de  är muslimer fast jde inte ber. 

Muhamed savs sade att personen som lämnat bönen inte är muslim!  (HUR KAN N^GON SÄGA EMOT ALLAHS SÄNDEBUD?)

Abû Dâwûd sade:

"Jag hörde Ahmad säga: "Den som säger att han inte förrättar bönen, är otrogen (Kâfir)."


- al-Qâsim bin Mukhaymirah sade om Allâhs (´azza wa djall) Ord:

"Men efter dem kom människor av sämre halt. De lät bönen falla i glömska och gick dit deras passioner drev dem; de skall drabbas av bitter besvikelse. (19:59)


"De försummade tiderna utan att lämna den. Skulle de däremot ha lämnat den, hade de varit otrogna (Kuffâr)."

'


SubhanAllah kolla vad Allah swt säger i Koranen angående dem som utförde bönen men försummade tiderna bara, de lämmnade inte bönen. Det är inte mina ord, utan Allahs swt:


"Men efter dem kom människor av sämre halt. De lät bönen falla i glömska och gick dit deras passioner drev dem; de skall drabbas av bitter besvikelse. (19:59)


NI SOM INTE VISSTE DETTA INNAN VET DET NU, ALLAH SWT FÖRLÅTER SYNDER OM MAN ÅNGRAR SIG MEDD HJÄRTAT OCH BLIR BÄTTRE.  SÅ MIN KÄRA BROR/SYSTER, DU SOM LÄSER MIN TEXT, SKA DU ÅNGRA DIG UPPRIKTIGT TILL ALLAH SWT OCH BLI EN BRA MUSLIM SOM ALLAH SWT KOMMER VARA NÖJD MED? DET ÄR UPP TILL DIG, SKA DU DYRKA ALLAH SWT ELLER SHAYTAN ? SOM SAGT DET ÄR UPP TILL DIG...

PS. NI SOM VILL BÖRJA BE MEN KANSKE INTE VET EXAKT HUR MAN GÖR NI KAN SKRIVA TILL MIG SÅ SKA JAG HJÄLPA ER MED MATERIAL SÅ NI KAN BÖRJA GENAST MED BÖNEN.  Hoppas att Allah swt förlåter oss alla våra synder och gör oss straka på den rätta vägen, den enda vägen för hela mänskligheten! Amin!!! DS.

Assalamu Alaykum!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0