Inatt konverterade en svensk kille till Islam i Eslöv!

Inatt, den 17. augusti, runt kl.02:00 satt jag och pratade med en polare från Eslöv på msn. Han berättade för mig att han satt och skrev med en svensk kille från Eslöv som funderade på att konvertera till Islam. Den svenska killen blev väldigt interesserad av religion efter att han mamma hade dötti cancer, tankarna om Gud och om nästa livet väcktes. Han undrade vad livets mening är, för det kunde inte vara bara att äta, sova, gå på toa och leva som ett djur.


Han hade vänner som var muslimer och de hade berättat för honom om Islam och att det fanns en Islamsk kulturförening i Eslöv. Någon dag undrade de om han ville följa med dem dit men pga blyghet och andra orsaker kunde han inte följa med.


Någon gång i denna vecka hade han träffat en muslimsk kompis i stan som brukade undervisa barn om Islam i kulturföreningen. De talade om Islam och livet och killen gillade det han fick höra, det lät logiskt o klart för honom. Han följde med sin muslimska kompis till mosken, där satt de och fortsatte disskutera om Islam. Efter en liten stund fick han sms från sin pappa och han var tvungen att gå hem.Han blev inte glad över att han var tvungen att gå men han sa att han skulle

komma en anna dag, dagen därpå rättare sagt.


Nästa dag kom han i till Islamska kulturförening i Eslöv och ville veta mer om Islam och livets mening. Samtalen blev fler den här gången och killen insåg mer och mer. Killen hade insett att livet hade en mening och att den rätta vägen för honom var Islam. Han ville fundera lite mer på det eftersom det är en hel del förändringar man måste göra ifall man konventera.


Efteråt på kvällen skrev han på msn till sin muslimska kompis att han var helt säker på att han ville konvertera till Islam. Han ville definitivt bli muslim så fort som möjligt. Samma natt ringde hans muslimska kompis upp honom och killen utaladet sehadet, trobekänselsen! Allahu Akbar!

NU FINNS DET EN MUSLIM MER I VÄRLDEN! DET LÅTER INTE SOM EN STÅR SKILLNAD MEN DET ÄR EN STÅR SKILLNAD, VI HAR FÅTT EN NY BROR I ISLAM SOM ÄR SVENSK! ALLAHU ABKAR!


Kommentarer
Postat av: Leila

Mashallah säger jag bara.



Btw, gillar din blogg. Kul och hitta andra skriva om islam istället för kläder och annat.



Må gud hjälpa dig att ge ut mer nyttig info.



Salam o´leykom

2009-01-30 @ 15:02:32

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0